Onnea valmistuneille!!

Oli jälleen ilo lähettää 18 diplomia Eurolta -Eurovolt- koulutuksen suorittaneille!

tulppaanit

Mikäli olet kiinnostunut diplomin suorittamisesta, niin seuraa tätä blogia: OPH rahoittaa jälleen 2 Eurolta-Eurovolt- koulutusta vuosina 2015-2016.

Kohderyhmänä tällä kaudella ovat ammatillisen koulutuksen kieltenopettajat!

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

Blogin käytöstä kielten opetuksessa!

Esitys Proflang-päivillä Rovaniemellä toukokuussa 2013.

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

Eurolta-Eurovolt -täydennyskoulutuksella kysyntää!

Eurolta-Eurovolt ständillä riitti naurua ja vilskettä ITK-päivillä Hämeenlinnasa 11. – 12.4.2013. Lukuisat keskustelut konferenssi-vieraiden kanssa vahvistivat uskoamme siihen, että työelämäläheiselle ja tekemällä oppimista korostavalle kieltenopettajien täydennyskoulutukselle olisi kysyntää.

itk2013_kuva1

ITK-messuilla avasimme myös ilmoittautumiset syksyn Eurolta-Eurovolt koulutuksillemme:

  • Opetushallituksen rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus 12.9.2013 – 17.1.2014
  • Korkeakoulujen kieltenopettajien täydennyskoulutus 13.9.2013 – 16.1.2014

Mikäli haluat ehtiä vielä mukaan ja soveltaa täydennyskoulutuksen oppeja syksystä lähtein opetukseesi, ilmoittaudu heti!

Lisätietoja koulutuksista ja ilmoittautumisesta:

http://turkublogs.fi/eurovolt/alkavat-koulutukset/

 

Ja vielä kuvakollaasi ständimme hauskoista ”tekemällä oppimisen” tuotoksista!

(Lisää kuvia löydät Facebookista.)

itk2013_kuva7itk2013_kuva6itk2013_kuva5itk2013_kuva4itk2013_kuva3itk2013_kuva2

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

Eurovolt ITK-päivillä 11.-12.4.2013

Eurovolt on esillä ITK-päivillä 11.-12.4.2013. Tule tutustumaan koulutukseen ja testaamaan kieli- ja rakennustaitojasi ITK-torille!

image

“Hundo” on esperantoa, ja vierailijat ovat rakentaneet legoista sen mitä luulevat sanan tarkoittavan… Mikä itse veikkaat sen olevan? 🙂

image

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

Eurovolt Porvoossa


Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

EUROLTA-keskuksen avajaiset 26.9.2012

EUROLTA-koulutuksesta 

eloa ja iloa kieltenopetukseen

Suomen ensimmäistä EUROLTA-keskusta juhlittiin keskiviikkona 26.9. ICT-talossa. Turun ammattikorkeakoulun kielikoulutuskeskuksella on syyskuun alusta ollut oikeus antaa EUROLTA-täydennyskoulutusta kieltenopettajille. Koulutuksen avulla voi saada esimerkiksi uusia vinkkejä teknologian hyödyntämiseen opetuksessa.

 – Meillä on nyt oikeus täydennyskouluttaa muita kieltenopettajia, fokusalueena verkko-opetus ja työelämälähtöinen kieli- ja viestintäkoulutus, kertoi kielikoulutuskeskuksen päällikkö Minna Scheinin tyytyväisenä.

– Koulutus on suunnattu aikuiskoulutuksessa työskenteleville kieltenopettajille, ja olemme saaneet tämän sertifikaatin ensimmäisenä Suomessa.

ICC:n akkreditoimina EUROLTA-kouluttajina toimivat Turun AMK:n kielikoulutuskeskuksen omat kieltenopettajat. Pääkouluttajat Marjo Joshi ja Sanna Simola kertoivat maljannoston ja muiden juhlallisuuksien jälkeen tarkemmin koulutuksesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

 – Koulutuksen avulla saa ennen kaikkea päivitettyä omaa osaamistaan, lisäksi se tarjoaa verkostoitumismahdollisuuksia opettajille. Todistukseksi käymästään koulutuksesta ja osaamisestaan opettaja saa diplomin, Joshi tiivistää.  

     
Vasemmalta oikealle kouluttajat Katriina Vesanen ja Mervi Varhelahti sekä pääkouluttajat Marjo Joshi ja Sanna Simola juhlistamassa EUROLTA-keskusta ICT-talon 2. kerroksessa.Kuva: Heikki Rahkonen    

Diplomitasoista koulutusta opetustyön tueksi

Kansainvälisessä EUROLTA-koulutuksessa on kaksi tasoa, alempi sertifikaattitaso, ja ylempi diplomitaso. Turun AMK:n kielikoulutuskeskukselle on myönnetty oikeus antaa diplomitason EUROLTA-EUROVOLT-koulutusta, joka keskittyy verkkopohjaiseen opetukseen. Diplomitaso eroaa perusasioihin keskittyvästä sertifikaattitasosta siinä, että siihen osallistuvilla on jo taustalla oma perusosaaminen, Suomen tapauksessa opettajankoulutus tai pitkä kokemus opettamisesta.

Koulutuksen peruslähtökohtana on työelämäläheinen ja osallistava opetus. Koulutuksen ydinosaamisalueita ovat kielitietoisuus, kieli ja kulttuuri, kielenoppimisen prosessit, kielenopetus verkossa, suunnittelu ja arviointi sekä itsearviointi. Kouluttajina Marjo Joshin ja Sanna Simolan lisäksi toimivat Mervi Varhelahti ja Katriina Vesanen.

Koulutuksen tueksi kouluttajat ovat perustaneet verkkosivuston, jossa he päivittävät blogia, kertovat lisää koulutuksesta, sen sisällöstä ja tavoitteista sekä esittäytyvät itse. 

Lue sivustoa ja blogia: http://turkublogs.fi/eurovolt/

     
Pääkouluttajat Sanna Simola ja Marjo Joshi 
ja tuoreet diplomit! Kuva: Minna Scheinin
   

 

Teksti: Anna Lento, journalistiopiskelija ja kielikoulutuskeskuksen harjoittelija

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

Eloisaa oppimista kesäkuussa 2012!

 

Sanna Simola ja Myriam Fischer

Suomen ensimmäinen Eurolta-Eurovolt-koulutus toteutettiin kesäkuussa 2012, Turun AMK:n kielikoulutuskeskuksessa. Koulutus oli osa Eltacs-projektia, jossa Sanna Simola ja Marjo Joshi antoivat näytteen kouluttajaosaamisestaan. Arvioijana toimi Myriam Fischer Volkshochschule Aschaffenburgista, Saksasta.

Osallistuin annettuun koulutukseen “oppijana” ja olen todella iloinen, että sain olla mukana. Omista pedagogisista kielenopettajan opinnoista kun on jo 17 vuotta aikaa! Toki olen päivittänyt osaamistani lähinnä tvt-taitojen osalta, mutta metodologia ja didaktiikka ovat jääneet vähemmälle. Ja totta on, että maailma muuttuu ja niin muuttuu opetuskin.

Koulutuksessa parasta oli, että oppimistehtävien tuotokset sopivat suoraan omaan opetukseen. Koulutuksessa oppijat tekivät paljon työtä. Työtä tehtiin pääosin ryhmissä, jolloin jokaisen omat vahvuudet tuotiin kaikkien ideoiden ja ajatusten tueksi. Toinen mieleenjäänyt asia oli tekeminen, eli emme vain kirjanneet ja jutelleet, vaan liikuimme, näyttelimme ja pohdimme aivojen vaikutusta oppimiseen! Kolmantena asian nostan esiin , miten opettelimme kulttuurin ja kieltenopettamisen yhdistämistä. Kulttuurin tulee aina olla mukana, mutta integroituna opittavaan kieleen! Sitä ei opeteta erikseen esim. suomeksi ruotsin tunnilla vaan ruotsin kieli ja kulttuuri kulkevat käsi kädessä. Pieni, mutta iso asia.

Kiitos vielä mahtaville ja asiansa osaaville kouluttajille ja oppijakavereilleni!

Mervi Varhelahti

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti