kulttuurista ja mediastaPosts RSS Comments RSS

Kokeellista teatteria kokemassa: Kuten haluatte – Á la Carte Experimance -Work in progress-

outi_condit_kuten_haluatte_nettikuva1
Turun kaupunginteatterin pienimmässä salissa  Pikkolossa esitetty Kuten haluatte – Á la Carte Experimance -Work in progress- on Outi Conditin luoma “konseptuaalinen performanssi/työpaja, joka tutkii esiintymistä palveluksina, vaatimuksina ja kaupankäyntinä esiintyjän ja katsojan välillä”. Näytöksiin otetaan kerralla maximissaan noin kymmennen hengen ryhmä, joka johdatetaan kaupunginteatterin kellariin ilmestyneeseen teesalonkiin. Teatterivieraat saavat valita listalta palvelukset joista illan esitys muodostuu. Jokainen esityskerta muokkautuu yleisönsä mukaan.

Esitys oli juuri sellaista teatteria jota olen aina pelännyt. Harvoin on etukäteen jännittänyt mennä katsomaan teatteriesitystä. Yleisö joutuu mukaan performanssiin, joka koostuu leikeistä, valtapeleistä ja vaihtokaupoista. Kokemus ei kuitenkaan ollut ahdistava vaan enemmänkin vapauttava. Pienen yleisömäärän vuoksi esityksessä oli intiimi ja henkilökohtainen tunnelma. Kaikki palvelukset perustuivat vapaaehtoisuuteen. Ne sai keskeyttää tai peruuttaa jos ei halunnut tai pystynyt niitä vastaaanottamaan. Meidän näytöksessämme muutaman yleisön jäsenen sietokyvyn rajat ylitettiin kahden palveluksen osalta. Esitys saa pohtimaan todellisuuden ja teatterin rajaa. Osa saaduista palveluksista olisi loppuun asti vietyinä ollut enemmän totta kuin näyttelyä.

Esityksiä on melko harvoin, seuraava näytös on 23.10. Suosittelen tätä avartavana ja tunteita herättävänä taidekokemuksena.

No responses yet

Comments are closed.