Posts RSS Comments RSS

Hola! Terveiset Chilestä!

Opiskelut espanjaksi (Ingenieria comercial ja Biología) sujuvat lähes mallikkaasti. Enemmän kieltä kuitenkin oppii koulun ulkopuolella. Kotosalla vähemmän tulee oltua, mutta parveke ja näköala Tyynelle merelle passaa hyvin meille opiskelijoille. Paljon on kierretty ympäristöä ja tutkimusmatka jatkuu. On  kiva nauttia kesästä ”talvella”. Vaihtareita La Serenassa on parisen kymmentä. Ihanan värikästä porukkaa ja hyvä yhteishenki. Aika kuluu nopeammin kuin ikinä ja pelottaa että paluu Suomeen on edessä liiankin pian. Viva la vida!

CIMG2013 CIMG2167

i+i

One response so far

Hallo

Täällä Saksan Kielissä menoa ja vilskettä riittä etenkin kun Suomi-pojat määräävät tahdin. Täällä löytyy tekemistä joka päivä ja jos meno vilkkaassa opiskelija kaupungissa ei aina riitä niin Hampuri on vain kiven “heitto” matkan päässä. Koulussa opettajat osaavat hyvin englantia ja tunnit ovat olleet mielenkiintoisia. Saksalainen elämäntyylikin on tullut jo hyvin tutuksi hapankaalia, perunasalaattia ja makkaraa syöden. Useampia olut merkkejäkin on jo tullut kokeiltua ja etenkin “Prost” (kippis) ja “Noch eine runde” (vielä yksi kierros) ovat tulleet tutuiksi.
Terveiset täältä purjehdus kaupunki Kielistä!

Kuva 6

No responses yet

Toiminnalliset työharjoitteluterveiset olympialaisiin valmistautuvasta Vancouverista!

Viihdytämme kolme kuukautta kunnioitettavaan ikään päässeitä senioreita suomalais-kanadalaisessa vanhainkodissa.Talon asukkaiden keskuudessa monikulttuurisuus on valloillaan, mutta kaikkia yhdistää vahva side Kanadaan. Vanhainkoti tarjoaa virikkeellisen ja viihtyisän ympäristön, jossa päivittäin järjestämämme aktiviteetit takavaat mummojen ja pappojen mielenvirkeyden. Pari suomalaistyttöä on kyllä saanut kummasti pappojen kinttuihin vipinää ja mummot onnesta sekaisin! Kieltäkin olemme oppineet, sillä puhumme nyt sujuvasti suomea ja englantia sekaisin!

Vapaa-aikamme olemme käyttäneet tehokkaasti tutustuen Vancouverin monipuoliseen tarjontaan ja pohjois-amerikkalaiseen elämäntyyliin, mm. Grouse Mountain on valloitettu 1,5 tunnin kiipeämisen jälkeen, Thanksgiving-kalkkunat maisteltu ja Halloweeniä juhlittu kunnon naamiaisasujen kera.

Aika kuluu hurjaa vauhtia ja kotiinlähtö lähestyy, mutta tyytyväisinä voimme jo tähän mennessä todeta ottaneemme ilon irti joka hetkestä niin duunissa kuin vapaallakin!

Greetings Canadasta 😉

Picture 14

Heini & Eva

No responses yet

Terveisiä Oklahomasta!

Howdy! Jenkkilässä aurinko paistaa ja ihmiset ovat mukavia. Pihvien, isojen autojen ja amerikkalaisen jalkapallon luvatussa maassa on kaikki suurta ja ihmeellistä. Oklahoma State University kampuksella oranssi on väri ja amerikkalainen jalkapallo on uskonto.
Täällä keskilännessä cowboy-hatut heiluu ja country-musiikki railaa.
Kunnon olutta ja saunaa on kuitenkin ikävä!

Picture 13

No responses yet