Pilvistä….

Oli kesä ja kieltämättä oli pilvistäkin kesällä…. heh. Aurinkoakin on onneksi nähty, ja paljon muutakin kaunista.

Mutta nyt on taas tullut aika palata opintojen ääreen ja toiveissa siintää myös niiden loppuunsaattaminen!

Opinnäytetyö on varmasti useankin meistä päivän, viikon ja ehkä (monen?) kuukaudenkin sana. Omani on vielä ns. hautumisasteella sillä kesän monet soittokeikat ovat pitäneet kiireisenä eikä tahti vielä syyskuun alussakaan täysin helpota. Olen kuitenkin sopinut jo Tiina-Kaisan kanssa treffit joilla ruodimme tähän astisia tekstejä joten dedis syyskuun puoliväliin on näin ollen olemassa. Sitä kohti! Olkoon tämä blogini siis hyvä alku kirjoittamiselle.

Miten olen kokenut opinnot Turun amk:ssa? Onko niistä ollut hyötyä tai ainakin hupia? Näihin kysymyksiin on vaikeaa antaa yksiselitteistä vastausta… Mutta ainakin olen oppinut runsaasti eri taiteenaloilta ja -aloista sekä tavannut mahtavia ihmisiä, joihin muuten en todennäköisesti olisi ikinä tutustunut. Hyötyä ja synergiaa, sanoisin!

Opinnäytetyöni aihe on pysynyt jokseenkin samana, kenties sisältö on kiteytynyt -ja kiteytymässä – kuten lienee tarkoituskin. Uskoni aikuisten tavoitteellisen musiikinharrastamisen mahdollisuuksien tarjoamisen tärkeyteen on suuresti kasvanut.

Jollain lähipäivillämme puhuttiin tulevaisuuden trendeistä ja singnaaleista, meitä rohkaistiin visioimaan erilaisia tulevaisuusskenaarioita ja tulkitsemaan ajan merkkejä, mikä ilmiö saattaisi olla nousussa ja mikä kenties ei. Oman opinnäytetyöaiheeni uskon olevan tulevaisuuden nousevien trendien, jos ei nyt ihan aallonharjalla (sillä tavoitteellinen harrastaminen on aina haastavaa ikäryhmästä riippumatta ja vaatii yksilöltä melko paljon ponnisteluja -se ei siis ole kaikille sopiva harrastamisen muoto) niin ainakin vahvassa joukossa. Uskon että väestön terveiden ja aktiivisten ikävuosien noustessa myös klassisen musiikin harrastaminen vanhemmissakin ikäryhmissä lisääntyy ja musiikkiopistot ovat luontevia paikkoja tämän harrastuksen ylläpitämiselle.

Niin! Ja nyt, ei muuta kun kirjoittamaan…. Hyvää ja tuotteikasta syksyn alkua itsekullekin!

Pilvi Listo-Tervaportti 24.8.17

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *