Adobe Connect 7

ACP-neuvottelua varten tarvitset internet-yhteyden, kaiuttimet ja mikrofonin tai headset -kuulokemikrofonin sekä web-kameran kuvayhteyttä varten (ei pakollinen). Reaaliaikaisia verkkoistuntoja varten tarvitset lisäksi www-osoitteen, jossa verkkoneuvottelu, -koulutus tms. pidetään.  Sama koskee tallenteen katselemista ja kuuntelemista. Turun ammattikorkeakoulun ACP -osoite on http://turkuamk.emea.acrobat.com.

Huom! Osoitteen perään kirjoitetaan videoneuvotteluhuoneen nimi joka voi olla myös numerosarja esim. http://turkuamk.emea.acrobat.com/projekti

ACP-neuvotteluun osallistuminen/kirjautuminen:

Jos olet saanut kutsun ACP-neuvotteluun sähköpostiisi, klikkaa sähköpostissa näkyvää linkkiä, joka ohjaa sinut ACP-järjestelmän kirjautumissivulle. Voit myös itse kirjoittaa annetun www-osoitteen selaimen url-kenttään. Siirryttyäsi kirjautumissivulle, näet oheisen kuvakkeen:

ACP-istuntoon voi kirjautua joko ns. Guest-tunnuksella tai omilla henkilökohtaisilla tunnuksilla. Guest-tunnukset ovat yleisin käyttötapa. Henkilökohtaisia tunnuksia käyttävät lähinnä neuvotteluhuoneiden ylläpitäjät. Kirjaudu ACP-istuntoon omalla nimelläsi, salasanaa ei tarvita. Neuvotteluhuonetta hallinnoiva henkilö hyväksyy pyyntösi osallistua neuvotteluun ja antaa tarvittavat käyttöoikeudet (rooli: host, presenter, participant).

ACP-asetukset ja äänitestit

1. AddIn

Mikäli tietokoneen AddIn -asetukset eivät ole kunnossa, näytöllesi avautuu oheinen ikkuna, josta pitää valita Yes. Acrobat Connect AddIn on eräänalainen lisäohjelma, joka mahdollistaa mm. video- ja ääniyhteydet sekä tietokoneen työpöydän näkymän jakamisen.

Mikäli ACP-neuvotteluhuone on auki näet seuraavaksi neuvotteluhuoneen. Jos neuvotteluhuone ei ole vielä auki saat pyynnön odottaa huoneen avautumista (ks. alla). Kun neuvotteluhuone avautuu näytöllesi ilmestyy painike “Request entry”,  jota klikkaamalla lähetät ylläpitäjälle pyynnön päästää sinut neuvotteluhuoneeseen.

Onnistuneen kirjautumisen jälkeen tarkista äänilaitteesi toimivuus.

2. Ohjattu äänilaitteiden testi

Testissä testataan sekä mikrofonin että kaiuttimien kuuluvuus, käytäviä vaiheita on 5.

Valitse Meeting > Manage My Settings > Audio Setup Wizard..

Vaihe 1. Testaa saapuva ääni Play-painikkeella, Stop-painikkeella voit pysäyttää äänen. Siirry vaiheeseen 2 Next-painikkeella.

Vaihe 2. Valitse käyttämäsi mikrofoni; klikkaa nuolesta pudotusvalikko auki ja valitse oikea äänenlähde.  Siirry vaiheeseen 3 Next-painikkeella.

Vaihe 3. Testaa oma lähtevä äänesi: valitse Record-painike, vihreä palkki kertoo äänen toimivan. Lopeta äänitys klikkaamalla mustaa neliötä ja kuuntele äänitys nuolipainikkeesta. Siirry vaiheeseen 4 Next -painikkeella.

Vaihe 4. Vähennä kohinaaTest silence -painikkeesta. Siirry vaiheeseen 5 Next -painikkeella.

Vaihe 5. Lopeta onnistunut äänitesti Finish -painikkeesta. Voit halutessasi määritellä asetuksia Advanced Settings-painikkeesta.

3. Käynnistä kamera ja/tai ääni

ACP-järjestelmässä pitää muistaa käynnistää ääni ja video! Mikäli neuvottelussa ei ole tarkoitus puhua tai lähettää omaa kuvaa esim. luentotallenne, niin tätä vaihetta ei tarvita eikä äänilaitteiden testausta. Jos olet aikeissa osallistua interaktiiviseenvideoneuvotteluun käynnistä kamera ja/tai ääni seuraavasti: klikka Camera and Voice -ikkunasta ‘Start my camera and voice’ -painiketta (alhaalla vasemmalla).

Jos saat pyynnön ottaa käyttöön Flash Player, vahvista ‘Allow’

Nyt äänilaitteidesi pitäisi olla käytettävissä!

Huom!

Host (eli ylläpitäjä) myöntää sinulle tarvittaessa puheoikeuden. Tällöin nimesi edessä näkyy mikrofonin -kuvake 

Puhuminen aloitetaan pitämällä ‘Talk’ -painiketta alhaalla tai ottamalla hands-free -toiminto käyttöön. ‘Talk’ -painiketta pitää pitää alhaalla koko ajan kun puhuu. Hands-free -painiketta klikataan kerran, jolloin se jää päälle. Klikkaamalla toisen kerran, hands-free sulkeutuu.

Äänesi kuuluu muille kun nimesi perässä on aktiivisen kaiuttimen kuvake (kaiuttimen perässä äänisulkeiset liikkuvat): 

Comments are closed.