Feed on
Posts
Comments

Facebook Like Button For WordPress Adds a button which lets users “Like” a page.

Aktivoi plugin dashboardilta kohdasta “plugins” näin kaikkiin viestihisi ilmestyy Like-Button millä viestin voi lähettää suoraan facebookiin

Lisäsin “MistyLook” nimisen teeman. Voit aktivoida teeman omaan blogiisi hallintapuolen “Appearance” kohdasta. Valitse “MistyLook” ja paina ruudun oikeasta yläreunasta “Activate MistyLook

Nyt Appearance valikosta löytyy kohta “Custom Image Header“. Sieltä voit ladata omalta tietokoneeltasi uuden otsikkokuvan. Otsikkokuvan koko tulee olla 760 x 200 pikseliä. Jos kuvaa joudutaan rajaamaan uudestaan WordPressin hallintaikkunassa sen laatu heikkenee.

Counterize II plugin lisätty. Sillä voit seurata ja laskea blogissa vierailevien ihmisten aktiivisuutta. Plugin aktivoidaan samalla tapaa kuin Vippers Video Quick Tags plugin. Aktivoi se ensin hallintapuolen “Plugin” kohdasta jonka jälkeen “Posts” valikkoon ilmestyy kohta “Counterize II“.

Hallintapuolen etusivulle eli “dashboard” kohtaan tulee myös kävijälaskuri.

Sinulla on turkublogs.fi alustalla 10 MB tilaa medialle kuten valokuville ja videoille. Tätä tilaa kannattaa kuitenkin käyttää lähinnä kuvien lisäämiseen, koska videot täyttävät tämän 10 MB tilan nopeasti. Kuvia ja videoita voi molempia linkittää myös muista palveluista.

Kuvan tuominen käy hallintasivun vasemmasta reunasta kohdasta Media. Mediakirjasto on henkilökohtainen joka käyttäjälle. Media valikon alta löytyy kohta Add new. Näin voit tuoda kuvia mediakirjastoon. Kuvan tuominen mediakirjastosta blogi-kirjoitukseen käy tekstieditorin yläreunasta löytyvän Add media tekstin vieressä olevasta painikkeesta Add an image. Sitä kautta avautuu uusi ikkuna minkä yläreunasta löytyy MediaLibrary välilehti. Valitse haluamasi kuva painamalla Show ja valitse seuraavaksi Insert into post.

Kuvan tuominen käy myös suoraan linkittämällä Add an image painikkeen alta löytyvästä välilehdestä From url. Tällöin kannattaa kuitenkin muistaa, että jos kuva ei ole omalla palvelimella se katoaa jos kuvan omistaja poistaa sen.

Ensimmäinen koulutus Turunamk:n henkilökunnalle pidettiin 30.4.2009. Koulutukseen osallistui 17 henkilöä joka oli kiitettävän iso määrä. Kiitoksia kaikille osallistujille. Muistakaa mainostaa www.turkublogs.fi alustaa yksikössänne.

Koulutuksessa käytetyt blogit on listattu sivun oikeassa reunassa “Linkit” kohtaan.

Blogeja voi tilata meiltä verkko-opetuksen osastolta jatkossakin.

Vipper’s video quicktags plugin on asennettu täydentämään WordPress-tekstieditoria. Quicktags helpottaa median kuten youtube-videoiden liittämistä blogi-kirjoituksiin.

Tämä plugin täytyy asettaa erikseen päälle hallintasivulta.

– Mene hallintasivulle

– Valitse vasemmalta työkalupalkista kohta plugins

Etsi kohta Vipper’s video quicktags ja valitse Activate tai Ota Käyttöön

Nyt wordpress tekstieditoriin on tullut lisää työkaluja

vippers

– Esimerkki youtube-videon lisäämisestä: Kopioi youtubesta videon osoite, paina tekstieditorin youtube-painiketta, liitä videon osoite tekstikenttään ja paina Okay.

Video näkyy vasta kun blogi-kirjoitus on julkaistu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d8xjLjEpgNo[/youtube]