Evernote – muistiinpano-ohjelma

Evernote on monipuolinen muistiinpano ohjelma. Evernoten avaintoiminnot:

  • Luo teksti-, kuva- tai äänimuistiinpanoja
  • Ota leikkeitä verkkosivujen teksteistä, linkeistä ja kuvista
  • Synkronoi muistiinpanot laitteidesi kesken
  • Etsi tekstiä kuvista

(Lähde: http://www.evernote.com/about/intl/fi/)

Voit ladata ilmaisen ohjelman Evernoten omilta www-sivuilta. Käyttäjätunnuksestasi muodostuu muistiosi nimi. Asennuksen yhteydessä työpöydällesi asennetaan Evernote kuvake, josta pääset jatkossa muistioosi:

Lisää uusi muistiinpano Evernote -muistikirjaasi:
1. Klikkaa IE -selaimessa (internet explorer) hiiren oikeata painiketta

2. Valitse Add to Evernote / Lisää Evernoteen.

3. Anna New Clip -valikkoon muistiinpanollesi Title – Nimi. Määrittele Tagit – ei pakollinen, mutta helpottaa organisointiasi.

4. Tallenna muistiinpano muistikirjaasi:  jos olet luonut useamman muistikirjan, niin valitse Notebook -valikosta oikean niminen muistikirja. Jos sinulla on vain yksi muistikirja, se näkyy oletuksena.

5. Valitse lopuksi Add Note. Evernoten muistikirja avautuu näytöllesi. Jos haluat voit heti editoida muistiinpanoa tai jakaa sen sähköpostin, Facebookin tai Twitterin välityksellä. Voit myös julkaista muistiinpanosi tekemällä siitä julkisen url-osoitteen. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa muistiinpanon paperille.

Tästä linkistä näet tämän blogin editoidun sivun (ei mitenkään visuaalinen, mutta toivottavasti ajatus selviää). Muistiinpanoa voi muokata rajattomasti ja jakaa tietokoneen välityksellä tai paperi tulosteena: muokattu muistiinpano.

About lseilone

EduTech and Online learning specialist at Turku University of Applied Sciences. Intrested: future work and learning, skills, educational technology, wellbeing.
This entry was posted in mobiili, Pilvipalvelut, sosiaalinen media. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *